1-10-2021

Studio ontwikkelingen

2021 is een mooi jaar voor veranderingen.


Vanaf 1 oktober presenteren we in de studio een heel nieuw concept op gebied van fotografie.
Tot die tijd worden er geen fotoshoots gehouden. Reserveren van studioruimte is altijd mogelijk op aanvraag!

Tot 1 oktober!
Hella & MarcelWorkshops Anna Ajtner Fotografie bij Fotostudio-eindhoven.nl

Op 25 maart verzorgt Anna Ajtner workshops in Nederland. Zij maakt daarvoor gebruik van onze studio.

Anna is een Poolse fotografe en gespecialiseerd in portretfotografie. Ze is in 1993 afgestudeerd aan de State High School of Fine Arts in Bydgoszcz.

De portretten die ze maakt zijn veelal van haar dochter. In het interview wat je hier kunt lezen vertelt ze over haar drijfveren.

 

Voor meer informatie kijk op haar Facebookpagina.

 

Onlangs in de studio: Laudy Verschuren

 

Laudy Verschuren

Laudy Verschuren bij Fotostudio-eindhoven

Mijn naam is Laudy Verschuren en studeer Fashion & Design aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.
Dit jaar studeer ik af met een eigen ontworpen en gemaakte collectie “BIOPHLIC”.
Mijn collectie is geïnspireerd op het toekomstperspectief waarbij natuur en architectuur met elkaar worden verweven in een stedelijke omgeving.
De collectie vertelt het verhaal van een stad die verandert door wederkerende natuurlijke invloeden. Hierbij zoom ik in op de levenloze materie en levende organismen. Kleurrijke elementen en textiel bewerkingen creëren een verwevenheid tussen moderne steden en de oorspronkelijke natuur. Dit resulteert in organische vormen met een statisch gevoel. De natuur is hierbij geïntegreerd in mijn vormen en de kleurrijke micro-organismen vormden een inspiratie voor mijn textielbewerkingen.

Voor de opzet van een portfolio zijn goede foto’s nodig van de kleren die ik heb ontworpen en gemaakt. Hiervoor heb ik gekozen mijn collectie te fotograferen in FOTOSTUDIO-EINDHOVEN. In de studio ben ik heel fijn begeleid voor de instellingen van de setting en de camera! Alle benodigdheden waren aanwezig en het was een zeer fijne ruimte om te werken. Het eindresultaat is naar wens en heeft zelfs geleid naar een nominatie voor Mittelmoda, een italiaans fashion award waar ik in september nogmaals mijn collectie mag showen op de catwalk.

Laudy Verschuren

Laudy Verschuren bij Fotostudio-eindhoven

fotografie locatie : FOTOSTUDIO EINDHOVEN
fotografie : Laudy Verschuren
Ontwerper : Laudy Verschuren
Model : Karlijn Anne Woudstra

info : laudyverschuren@gmail.com
Instagram : @laudyroos

 

Wil jij ook een keer de studio huren?
Fotostudio huren in Eindhoven

 

Oyako |ouder-kind fotoshoot|

De relatie tussen ouder en kind (of ouders en kinderen) is zo met elkaar verbonden dat je zou verwachten dat er wel een woord voor zou bestaan. In het Nederlands hebben we er bijna een volzin voor nodig om de relatie te beschrijven die er tussen ouders en kinderen zit.
Onlangs ontdekte ik dat er wel zo’n woord bestaat. In Japan, waar familie waarden erg hoog in het vaandel staan, is er een woord voor: Oyako (owja-ko).

Zo’n 25 jaar geleden heeft de fotograaf Bruce Osborn dat woord gebruikt voor een bijzondere serie fotoshoots. De foto’s, die veelal in zwart-wit gemaakt zijn laten de unieke relatie zien tussen ouder en kind: wat hun verbindt of juist onderscheidt, waar ze samen goed in zijn of waar ze samen ongelofelijk om kunnen lachen. Na het zien van een prachtige PechKucha presentatie en onderstaande film is bij mij het idee geboren om deze vorm van fotografie te adopteren.

 

 

Voor het laten slagen van de foto wil ik je vragen om samen met je kind te bedenken waar jullie samen zo bijzonder in zijn. Dat kan een uiterlijk kenmerk zijn maar ook bijvoorbeeld een karaktertrek of een passie die je samen deelt.
Ook een tegenstijdigheid kan juist verbinden: laat maar zien dat je af en toe het niet met elkaar eens bent.
Iedere combinatie van ouder-kind is er één om vast te leggen: vader-zoon, moeder-dochter, zelfs een foto waar het hele gezin compleet op staat past binnen het concept.

Wil je meedoen met het project? Graag! Je krijgt in ieder geval een mooie digitale versie van jouw Oyako en een ereplaats in de webgalery op mijn website.

Je kunt je aanmelden door een bericht achter te laten. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor een afspraak.